Kajsa brinner för hantverk med enkel, äkta och hållbar design. Varje produkt bär prägeln av konstnärens händer, vilket framhäver Kajsas starka koppling till den skandinaviska naturen. Därifrån hämtar hon inspiration – naturen som omger hennes hem är full av nyanser och oändliga former.

Kajsas vision är att väcka kreativiteten hos människor genom att låta dem själva kombinera hennes keramikprodukter på sätt som passar deras individuella stil. För vissa kan det vara en lykta, medan det för andra utgör en vacker vas.

Som designer och inredare fokuserar Kajsa på att skapa vardagliga föremål som inte bara är funktionella utan även förskönar tillvaron. Oavsett om det är en kaffekopp eller en köksinredning, står människan alltid i centrum.

Vilket material känns behagligt och hållbart att använda för din morgonkaffe? Hur ligger koppen i handen? Vilket rörelsemönster vill du se i ditt kök? Finns det andra aktiviteter än matlagning och ätande som kan integreras?

Eftersom vår omgivning har en sådan påverkan på oss, strävar jag efter att skapa produkter och miljöer som gynnar människans välmående. En balanserad tillvaro och ett harmoniskt hem är mitt mål.

Kajsas skapande kombinerar det skira och poetiska med det praktiska för att försköna vardagen på ett personligt och unikt sätt.

OM PRODUKTIONEN

Valet att placera produktionen i en verkstad i Hanoi, Vietnam, är en medveten sådan. Verkstaden ägs av Ms Hang, sjunde generationens keramikproducent. Det är en berikande och lärorik erfarenhet att arbeta tillsammans med skickliga hantverkare och samtidigt få insikt i kvinnors roll i en annan kultur. Av de anställda på fabriken är 65% kvinnor, och sedan 17 år tillbaka har fabriken blivit CSR-märkt. Ms Hang strävar kontinuerligt efter att förbättra arbetsmiljön och teknikerna.

- Även om produktionen inte är helt "lokal" på grund av de utmaningar som produktion i Sverige innebär, känner jag att det är viktigt och rätt att veta att min verksamhet ger försörjning åt många kvinnor, vilket i sin tur möjliggör utbildning och sysselsättning för deras barn.

Under väntetiderna när prover torkar eller bränns har jag ibland möjlighet att utforska Hanoi. På bilden nedan ser ni mig tillsammans med Hoa, produktionsledaren på fabriken, när hon visade mig Old Town. När produktionen är klar transporteras mina beställningar med fartyg och tar ungefär fem veckor.-Kajsa

Hållbara produkter är en central del av vårt sortiment. Vi använder en exklusiv porslinslera som är exceptionellt hållbar. När porslin bränns drar det ihop sig och blir kompakt samt mycket tåligt. Det innebär att våra produkter klarar både maskindisk, mikrovågsugn och tål en hel del påfrestningar.

Kajsas vision är att designa föremål som inte bara utmärks av hög kvalitet och design, utan även bär på klassiska skandinaviska former och färger. En ytterligare viktig aspekt är att du som kund kan se och känna att varje föremål är skapat av skickliga hantverkare - produkter som är avsedda att hålla i generationer.

Tack för att ni väljer att vara en del av denna resa mot en mer hållbar och medveten konsumtion.