inredning och keramik

Efter många år som inredare utbildade jag mig till keramiker och kombinerar just nu mina båda yrken. Jag jobbar alltid med mina ledord, enkelt, äkta och hållbart. När det kommer till min keramik vill jag att det skall synas att det är händer som rört, format och färdigställt varje föremål. Jag brinner också för att vi skall leva en vackrare vardag där du omger dig med saker som det ligger mycket omsorg bakom, som berättar en historia. 

ateljé

Jag har en studio i ett gammalt Spinneri söder om Göteborg. Här tillverkar jag unika objekt som signeras. Alla olika och görs på beställning eller till utställningar. Skissarbetet för nya modeller görs oftast vid drejskivan och kompletteras sedan med ritningar. Sickas sedan till min fabrik i Hanoi. Eller så åker jag dit och jobbar tillsammans med dem.

fabriken

Jag får många frågor om hur jag producerar och min inställning till hållbarhet. Vilket gör mig glad för det betyder att vi alla vill bidra till bättre konsumtion.
Min inställning är att alla kan göra något och eftersom jag får hjälp med produktion har jag också ett stort ansvar för miljö och människor. Jag har valt att lägga min produktion i en verkstad i Hanoi, Vietnam. Fabriken ägs av  Ms Hang sjunde generationen keramikproducenter. Det är berikande och väldigt lärorikt att få arbeta tillsammans med duktiga hantverkare och också få del av hur det är att vara kvinna i en helt annan kultur. 65% av fabrikens anställda är kvinnor och fabriken är CSR märkt sedan 15 år tillbaka. Ms Hang arbetar hela tiden att förbättra och förfina arbetsmiljö och tekniker. Eftersom min produktion inte enbart är ”närproducerad” pga svårighet att producera i Sverige, känns det viktigt och rätt att jag vet att min produktion ger lön till många kvinnor som leder till att deras barn får utbildning och arbete.

"I know that my customers can see and feel the handmade touch and appreciate the work that lie behind."