Jag får många frågor om hur jag producerar och min inställning till hållbarhet. Vilket gör mig glad för det betyder att vi alla vill bidra till bättre konsumtion.
Min inställning är att alla kan göra något och eftersom jag får hjälp med produktion har jag också ett stort ansvar för miljö och människor.
Jag har valt att lägga min produktion i en verkstad i Hanoi, Vietnam. Fabriken ägs av  Ms Hang sjunde generationen keramikproducenter och hennes syster äger en fabrik som producerar tekannor till Japanska marknaden.
Det är berikande och väldigt lärorikt att få arbeta tillsammans med duktiga hantverkare och också få del av hur det är att vara kvinna i en helt annan kultur. 65% av fabrikens anställda är kvinnor och fabriken är CSR märkt sedan 15 år tillbaka. Ms Hang arbetar hela tiden att förbättra och förfina arbetsmiljö och tekniker. 
Eftersom min produktion inte enbart är ”närproducerad” pga svårighet att producera i Sverige, känns det viktigt och rätt att jag vet att min produktion ger lön till många kvinnor som leder till att deras barn får utbildning och arbete.
Ibland finns det tid att upptäcka Hanoi när vi väntar på att prover skall torka eller brännas. På bilden nedan är jag tillsammans med Hoa , produktionsledaren i fabriken som visar mig Old Town. Efter produktionen är klar transporteras min order på fartyg i ca fem veckor.
Hållbara produkter
Vi jobbar i en exklusiv porslinslera som är mycket hållbar. När man bränner porslin drar den sig samman och blir kompakt och väldigt hård. Det betyder att produkterna klarar både maskindisk, mikrovågsugn och en hel del stötar. 
Min vision är att designa föremål som har hållbarhet i både kvalitet och design. Klassiska skandinaviska former och färger och viktigt är också att du kan se och känna att det är händer som skapat ett fint hantverk. Produkter som håller i generationer.