Hållbar framtid

Jag har en övertygelse i att allt du gör har en följdeffekt. Därför har jag ett stort ansvar när jag väljer att producera nya produkter till en värld som redan är full med keramik. Hur tänker jag när det kommer till hållbarhet och varför producerar jag inte i Sverige? Läs mer här.

Min Story Läsning Hållbar framtid 1 minut Nästa Unika objekt, signerat.
 
Min produktion

Jag får många frågor om hur jag producerar och min inställning till hållbarhet. Vilket gör mig glad för det betyder att vi alla vill bidra till bättre konsumtion.
Min inställning är att alla kan göra något och eftersom jag får hjälp med produktion har jag också ett stort ansvar för miljö och människor. Jag har valt att lägga min produktion i en verkstad i Hanoi, Vietnam. Fabriken ägs av  Ms Hang sjunde generationen keramikproducenter. Det är berikande och väldigt lärorikt att få arbeta tillsammans med duktiga hantverkare och också få del av hur det är att vara kvinna i en helt annan kultur. 65% av fabrikens anställda är kvinnor och fabriken är CSR märkt sedan 15 år tillbaka. Ms Hang arbetar hela tiden att förbättra och förfina arbetsmiljö och tekniker. Eftersom min produktion inte enbart är ”närproducerad” pga svårighet att producera i Sverige, känns det viktigt och rätt att jag vet att min produktion ger lön till många kvinnor som leder till att deras barn får utbildning och arbete.